דברים משתבשים לא מעט. כשזה קורה, אני ממנטרת לעצמי את המשפט "כל עכבה לטובה"
מדי פעם אני גם מבינה למה המשפט הזה כל כך נכון. כמו במקרה של Yam Regev. חודשים אנחנו מנסים לדבר. פה שיחה חפוזה, שם התכתבות במייל או בווטסאפ ורק השבוע יצא לנו באמת להתיישב לשיחה. והופ זה קורה בעיצומו של עיסוק די אינטנסיבי (שלי) בנושא של פרידות בעבודה (של אחרים). ולמה כל עכבה לטובה? כי ים הוא הקייס סטאדי המושלם להתבוננות במישהו ש"התאמן ברטוב" על שינויים ומעברים.
הוא היה מנכ"ל, יזם, סמנכ"ל, שכיר, עצמאי, יועץ והוא רק (או כבר?) בן 40. לצד מגוון העסקים, העיסוקים והטייטלים, דיברנו בעיקר על המעבר מתודעת חוסר לשפע בהיבט התעסוקתי, הכלכלי והתודעתי.
ואולי רגע לפני המעבר, צריך להבין את נקודת הפתיחה שרבים מאיתנו מכירים היטב: המושבניק שגדל להאמין שצריך לעבוד קשה כדי להצליח ולהתאמץ כדי להביא ערך. "לעבוד קשה" הכוונה בכל הרמות, החל מכמות השעות וכלה בחוויית יומיום של מאבק מנטלי וכלכלי.
חשוב להכיר גם את הנורות האדומות שנדלקו כטריגר לשינוי:
> קם בבוקר עם כאבי גב או שלבקת חוגרת או גם וגם (הגוף פשוט מונע ממך להמשיך לנוע כרגיל). > נוכח-נפקד משפחתית (כמובן שותף ומעורב, אבל כפרויקט צד). > מינוס בחשבון הבנק הפיננסי (לא משנה כמה אתה מרוויח, אתה לא "עושה כסף" ואף צובר חובות). > מינוס בחשבון הבנק האנרגטי (סוחב בקושי בעליה. כל הזמן).
ואיך נראים "החיים שאחרי" לפי ים?
> יצא מהמינוס ועומד ביעדי ההכנסות שהציב > עובד משמעותית פחות שעות ביום, ובשבוע > מדי פעם אוכל צהרים עם המשפחה או חלילה תופס שנ"צ. > מסוגל לעשות עוד כמה דברים חוץ מלעבוד בעבודה או בבית. למשל להשקיע במיתוג אישי או בנתינה חברתית-מקצועית (במקרה של ים מדובר ב-6 שעות בשבוע!).
שתי נקודות בונוס: > התפקיד הבא ייבחר גם על סמך התרבות האירגונית והלגיטימציה שהמקום נותן להתנהל בנינוחות פנימית. > ישן בלילה ונושם ביום. מצחיק-עצוב כמה שזה לא טריוויאלי.
איך התנהל המעבר??
1. עצירה גם אם זו נכפתה עליך (פיזית או נסיבתית) לקחת את הזמן. אם אפשר, לא להמשיך לרוץ מכוח האינרציה ומכורח החרדות.
2. לחשוב מה אתה רוצה ולתרגם את זה לתכנית עבודה עם יעדים. כן, כן, ממש כמו שעושים בעבודה. ממש KPIs.
3. לקחת את עצמך כפרויקט ולגייס בדרך את מי שרק אפשר. החל מלעשות ספורט קבוע וכלה בלפרק ולהרכיב מחדש את כלכלת המשפחה.
4. להשקיע בעצמך מיתוגית. לרבים מאיתנו יש צמרמורת מהולה באלרגיה מעצם הרעיון של פעילות ברשתות וכל פעילות אחרת שמריחה שיווק. אבל וואלה, "אם אתה לא שם אתה לא קיים".
5. להשקיע בעצמך לימודית. יודע שתרצה להמשיך בתחום מסוים? רוצה לחזק את חוזקותיך? צריך לצרוך תכנים באופן קבוע ותדיר כדי לשמור על כשירות וחדשות.
האם ניתן היה להגיע לנקודה הנוכחית בלי תחושת הסבל שליוותה את הדרך כמו ענן אבק? קשה לדעת (לכיוון לא...). אבל טוב מאוחר מלעולם לא. זה בטוח.
גם למי שכרגע נמצא לקראת או בעיצומו של מעבר, חשובה התזכורת שאפשר לעשות דברים אחרת ולעבור ממינוס לפלוס ביותר מרמה אחת.
--------
עברתם לתחנה הבאה? ברכותיי! שווה להשקיע בלעשות את זה נכון, עסקית ואישית. תקופת הקליטה כל כך חשובה מבחינת הניהול האנרגטי, המיקוד העסקי והמיצוב-ייצוב מחדש. למי שיש ספקות לגבי התחנה הנוכחית, הבאה או הדרך שבינהן - דברו איתי
Comments